Workshop waterwerk 24-06-2017

Hallo Clumber vrienden

Ik hoorde mijn baasjes vertellen dat ze weer een dagje waterwerk willen gaan doen. Ik zou het natuurlijk heel erg leuk vinden als we die dag alleen met clumbers onder elkaar zouden zijn.

Je hoeft alleen maar graag in het water te gaan om te zwemmen en graag iets in je bek willen pakken. Nou dat is geen probleem hoor!

Wat houdt zo’n dagje in? We worden om 10.00 uur ’s morgens bij hondenschool Petra Driesen verwacht onder de rook van Rotterdam bij Geervliet. Even aan elkaar voorstellen en dan aan het werk.

De dag duurt ongeveer tot 17.30 uur en er is de mogelijkheid om ’s middags samen te lunchen met broodjes e.d.

We krijgen ons eigen tuig om en blijven aan een lange lijn vastzitten zodat we er niet stiekem tussenuit kunnen knijpen. Dan worden er diverse soorten dummy’s in het water gegooid die we moeten gaan halen en aan onze baasjes geven. Daarna wordt er stiekem een klein surfplankje van schuim aan de dummy vastgemaakt en die mogen we ook aan de kant brengen.

De bedoeling is dat we verschillende vormen en voorwerpen willen apporteren en dat er ook iets aan het voorwerp kan hangen.

De volgende stap is dat de dummy mee de boot in gaat het water op. Wij mogen dan de dummy op gaan halen bij de boot en terug aan wal bij de baas gaan afgeven.

Daarna wordt het pas echt moeilijk. De baas gaat met de dummy de boot in het water op. Wij mogen dan de dummy bij onze baas gaan halen en de dummy naar de wal brengen. Best moeilijk want de baas blijft in de boot achter.

Om onze krachten te laten zien wordt uiteindelijk de dummy met een touw aan de boot vastgemaakt en mogen we de dummy met daaraan de boot naar wal brengen.

Onze lerares is een erg leuke en rustige vrouw die de tijd neemt om ons iets te leren op een positieve manier. Niets moet, veel mag, als we het maar leuk vinden en serieus bezig zijn.

Deze dag gaat plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2017. Willen we met alleen Clumbers zijn dan hebben we minimaal 8 honden nodig die mee doen. Zijn we met minder honden dan komen er ook andere rassen bij.

Het kosten plaatje bedraagt € 79,50 per hond af te rekenen op de dag zelf.

Inschrijven kan plaatsvinden tot 23 april 2017. Daarna wordt de inschrijving openbaar gemaakt zodat ook andere rassen mee kunnen doen. Maar het zou wel super zijn als we het “in de familie” kunnen houden.

Jezelf aanmelden kan bij mijn baas Henrie Baeten via mail adres familie@henriebaeten.nl je kunt ook bellen voor nadere informatie e.d. 06-22919332.

Je kunt ook op haar site kijken www.hondenschoolpetradriesen.nl (linkerzijde cursussen en dan waterwerk).

De groetjes weer en tot woefs

Wymeswold Little Red Corvette

Henrie Baeten